CHL er perfekt oppladning!

Oppkjøringen til Storhamars nye amerikanske forward, Austin Cangelosi, har vært ganske annerledes! I stedet for barmarkstrening og noen uker ferie dro han rett i gang med en ny sesong i Australia! Nå er han klar for neste utfordring og følger en velgått sti, om enn ad omveier!

Kjente og ukjente veger

Det har etterhvert blitt ei kjent rute fra Lillehammer til Storhamar for de som har vist seg godt fram i nordenden av Mjøsa. Nå var det din tur?

-Haha, ja, når du sier det så er det ganske mange som har tatt den ruta. Jeg tok jo en liten omvei da, via England, Stjernen og Australia! Det tok vel fire-fem år, men nå er jeg altså på plass, flirer Cangelosi og legger til: -Jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten! Jeg ville liksom tilbake til norsk hockey, jeg trives veldig godt her, og da Storhamar kom på banen og aksepterte at jeg fullførte sesongen der jeg var så var det ikke snakk om saken!

Før vi går videre, hvordan var det å spille i Australia?

-Det var ganske annerledes, det er det ingen tvil om! Hallene var mer spartanske enn vi er vant til her, blant annet hadde de ikke plexiglass på vantet, men nett rundt hele i stedet! Rent sportslig var det selvfølgelig litt lavere tempo enn her, litt svakere taktisk, men det var veldig gøy å spille der. Australsk hockey er i vekst og det var bra interesse rundt kampene så det var fint å få oppleve. Australia var kjempefint, selv om det var vinter når jeg var der. Spesielt satte jeg pris på at det var veldig mye god kaffe der, det var virkelig klasse over den!

Australsk mester! Foto: Caribou Canberra Brave

En herlig hockeyby!

Tilbake til Hamar og hverdagen, hvordan har det vært å gå rett fra en sesong til en annen og rett inn hos noen som allerede er i gang?

-Naturligvis vil det ta litt tid å tilpasse seg, lære seg systemene og finne flyten i spillet. Jeg må lære litt i jobben, sier forwarden som også er imponert over det han har kommet til. For det første er det jo en kjempefin gruppe å komme inn i, det er en positiv energi her og jeg har følt meg veldig velkommen. Ingen blir stresset om det ikke går som vi har tenkt, vi jobber rolig videre og finner løsninger, noe som er veldig bra. Det er dessuten en fin kultur her, både i laget og klubben og veldig proft rundt. Isen er forresten veldig stor her, det krever litt mer skøytegåing, men gir også større rom for å finne på ting! At isflata er samme størrelse som i Stjernehallen? Nei, det nekter jeg å tro på, ler han!

Men hvilken start det har blitt, hvordan rangerer CHL-spill på merittlista?

-Jeg har aldri vært med på noe sånt, det må jeg bare si! Vi har møtt to meget gode lag og seieren mot Fribourg var veldig sterkt av oss. Selvfølgelig også fryktelig gøy! Det var også gøy og komme ut en liten tur etter kampen og hilse på fansen. Det er sånt som er viktig for å bygge relasjoner og vise litt ansikt til de som er her og ser på oss! Hamar er en hockeyby, det er litt av grunnen til at jeg ville hit. Interessen er stor, folk snakker hockey her og bryr seg veldig om laget sitt!

Er det en forskjell fra Lillehammer?

-Ja, det er jo en viss forskjell, det er det, funderer amerikaneren. Fanbasen er større her, føler jeg, de er flinkere til å møte opp og virker mer engasjert i det jevne. På Lillehammer hadde vi kanskje mer at de møtte fram på et par kamper i året og utover i playoff. At det var litt mer glissent i hverdagen. Forresten, når det gjelder Lillehammer, jeg følte vi hadde noe på gang den andre sesongen jeg var der. Da var det skikkelig synd at covid stanset sesongen!

Rett inn i hetlufta!

Ikke noe press!

Føles det som et press at det gikk så godt som det gjorde forrige sesong og hvordan ser du for deg at det ender i år?

-Det er en klisjé, men det er også veldig viktig: Jeg tar en kamp av gangen! Å bevare det fokuset er viktig for å produsere den typen resultater. Å kopiere forrige sesong skal vel kanskje godt gjøres, men noe press er det ikke. Å komme til en vinnende klubb og forhåpentligvis kunne bidra til flere seire er kun en inspirasjon!

Men hvordan blir det å spille Hockey Classic, du har jo gode minner!

-Ja, det blir jo veldig spennende å se det fra andre sida, da! Jeg har gode minner fra den kampen sist jeg spilte. Det var en tight kamp som ikke åpnet seg før i tredje periode, sånn jeg husker det. Og, ja, riktig jeg scoret seiersmålet rett før slutt, smiler han!

Perfekt oppladning!

Avslutningsvis, hvilken betydning tror du CHL-deltakelsen får for resten av sesongen?

-Disse kampene er jo fantastisk fin oppladning til det vi skal starte på neste uke, det er det liten tvil om! Her møter vi fire lag fra absolutt høyeste nivå og vi får testet oss ordentlig! Vi får dessuten avslørt eventuelle små svakheter og rettet på dem. Det så vi bare mellom den første og andre kampen at vi lærte fort, dette er bare bra for oss, avslutter han, før han gjør seg klar til å stikke ut i høstsola og nyte en av de siste fine dagene før høsten setter inn for alvor!