Sterkt bortepoeng i Sveits!

Det føltes nesten litt surt, men like fullt tok Storhamar med seg et meget sterkt poeng fra Visp. På 2-0 var håpet stort, men utvisninger kostet dyrt. Det så mørkt ut på 3-2 til Geneve med to minutter igjen. Da satte Solem inn 3-3 og fikset sudden death! Det holdt ikke helt på straffene denne gang, men det var mye sterkt å ta med seg fra denne kampen. Ikke minst Cole Schneider som debuterte med et mål og to assist! (Foto: Nicolas Castellin)

Schneider sa hei!

Det begynte ganske jevnt i Visp og etter hvert fikk Storhamar en mulighet til å sette preg på det med et overtall. Det endte kun med sjanse til “hjemmelaget”, men Markus Stensrud var på jobb denne kvelden også! Først var Geneve alene, så fikk de en trippelsjanse etter rot bakover. Stensrud holdt stand igjen.

I fem mot fem var Storhamar mer med og fikk med seg et nytt overtall noen minutter senere. Denne gangen gikk det endelig og det var nykommer Schneider som presenterte seg. Med fantastisk øye-hånd-koordinasjon slo han inn 1-0 på tennis! Begge lag hadde store sjanser før pause, men det ble med det ene målet.

Tok kommandoen

Ledelsen var fin å ha med seg I garderoben, noe å bygge på. Det tok ikke lang tid før det ble mer å juble for for de 30-talls frammøtte supporterne! Igjen var Cole Schneider sentral da han ledet an en fantastisk kontring. Skuddet hans var knallhardt, men gikk i stolpen. På returen var imidlertid Victor Svensson klar og doblet ledelsen!

Rønnild var nære å gjøre 3-0, men så snudde kampbildet litt. Storhamar var i overtall igjen da Solem røk ut i to pluss to for høy kølle. Igjen leverte Storhamar bra med en mann mindre, men helt på slutten fant Spacek krysset og sørget for nytt håp hos hjemmelaget. Vertene presset på, men ble holdt på avstand og rett før pause var Schneider svært nær igjen, dog uten resultat nå.

Ga seg aldri!

I tredje periode la sveitserne på skikkelig press på Storhamar i jakten på en utlikning. Da Sandnes måtte ut var det ingen bønn. Først prikket Hartikainen tverrligger, så var Spacek på farten igjen og klinket en puck til i krysset. Storhamar lot seg ikke knekke og gikk på offensiven igjen. De kjørte på med noen gode forsøk, men så ble de litt for offensive. En pasning ble brutt og brått kom Geneve tre mot en. Jooris avsluttet og snuoperasjonen var komplett. Etter det gikk de burgunderfargede inn for å forsvare ledelsen. Klokka tikket fort ned og det begynte å se tungt ut. Det ble timeout og trekking av målvakt som et siste forsøk. Da dro Schneider fram nok en kanin fra hatten! En fantastisk pasning til Samuel Solem som snek pucken under keeper og 3-3!

Overtida ble jevn og tett, Solem var uheldig som ble sendt ut sammen med en sveitser da han ble trippet to ganger på rappen. Det hadde nok vært gullsjansen til Storhamar. Ingen klarte å score sudden og igjen ble det straffer. Denne gangen var det Storhamar som ikke fant veien til mål, mens sveitserne endelig fikk hull på Stensrud. Igjen var Spacek mannen og hans mål ble tellende.

Kampfakta:
Genéve-Servette – Storhamar 4-3 str. (0-1, 1-1, 2-1, 0-0, 1-0)
Lonza Arena, 1365 tilsk.

1. periode:
0-1 (7.03) Cole Schneider (Sverre Rønningen, Andreas Hjelm) PP

2. periode:
0-2 (22.07) Victor Svensson (Schneider, Samuel Solem), 1-2 (29.00) Michael Spacek (Sami Vatanen, Sakari Manninen) PP

3. periode:
2-2 (48.14) Spacek (Vatanen, Manninen) PP, 3-2 (51.01) Josh Jooris (Spacek), 3-3 (58.23) Solem (Schneider, Svensson)