Fant en veg igjen!

Sekundene tikket ned mot et frustrerende poengtap. Storhamar hadde dominert i to perioder, men slitt voldsomt med uttellingen. Da steg en av de man ikke oftest tenker på fram og avgjorde: Andreas Hjelm feide inn 2-1 med 24 små sekunder igjen på klokka og frelste CC Amfi!

Solid førsteperiode

Det åpnet noenlunde jevnt, men etterhvert tok Storhamar mer og mer over og presset gjestene tilbake. Til slutt kom også uttellingen! Sparta fikk litt drahjelp av en tidlig utvisning mot Solem, men faktisk var hjemmelaget vel så nære å få til noe. Heller ikke en ny tominuttersperiode påvirket spesielt og da Storhamar først spilte en lengre periode med fullt mannskap ble det mye å gjøre for Sparta-keeper Balisz.

Han hadde allerede dratt fram et par sterke redninger mot et SIL som begynte å få fart på maskina. Da de selv fikk sjansen med en mann mer tre minutter igjen ble det skikkelig trøkk. Det var i grunn bare målet som manglet og i det Sparta ble fulltallige kom også det! Eirik Salsten hilste på gamle lagkamerater med et smart skudd. Han ventet inn en back som cover og smekket i veg et skudd som gikk inn høyt oppe på stolpen! Det var en ledelse som holdt til pause.

Mot spillets gang

Storhamar dominerte også midtperioden, men fikk ikke uttelling. Pucken danset i målgården, smalt i stolpene og spratt utafor via målvakter og backer som hadde hellet med seg. Det kunne fint vært en ganske så avgjort kampe etter 40 minutter, men i stedet måtte man gå i garderoben med uavgjort.

Sparta hadde egentlig fint lite å komme med, men var farlig frampå ved et par anledninger og til slutt fikk de til slutt spilt inn overtallet sitt. Denne gangen var de de som fikk sjansen i overtall i sluttminuttene og da smalt det i nettet fra Jakobsson.

Hjelm fant vegen!

Det ble en frustrerende tredjeperiode for de gule og blå. Initiativet hadde skiftet litt og bortelaget hadde fått en opptur etter den strevsomme reisen til Hamar. Hjemmelaget slet med å finne igjen rytmen og havnet atter i undertall. Det tok de seg greit av, men det ble ikke noe særlig trøkk framover. Faktisk var Sparta nærmest å finne et ledermål.

Hjemmelagets andre overtall i kampen var en sjanse, men det ville seg ikke. Det ble imidlertid litt mer offensivt trøkk inn i avslutningen. Klokka tikket imidlertid fort og var på full fart mot sudden death da forløsningen kom! Andreas Hjelm klev ned fra blålinja bak ymse rygger og var med ett alene midt i slottet hvor pucken dukket opp. Han vispet den finfint opp i hjørnet og frelste nær 3000 tilskuere med 24 sekunder igjen på klokka!