-Inspirerende å prøve seg mot de beste!

Joe Gatenby er en av nykommerne fra andre siden av Atlanteren i årets Storhamar-lag. Den solide backen har alltid båret på drømmen om å bli profesjonell ishockeyspiller og etter å ha levd den drømmen i noen sesonger i East Coast Hockey League har han tatt flytten over til Europa og Storhamar. Det er et valg han ikke angrer på!

Har alltid drømt om det!

På spørsmål om når han innså at han kunne bli en god hockeyspiller, altså sånn ordentlig god så man kan leve av det, smiler han litt beskjedent. -Vel, jeg har spilt hockey siden jeg først klarte å stå på skøyter og når du er liten tror du alt er mulig. Jeg var heldig og hadde foreldre som ofret mye og støttet meg og fikk gode trenere opp igjennom som hjalp meg. Det var vel først når jeg ble draftet til WHL (en av tre canadiske juniorligaer av høyeste nivå) jeg fikk en reell følelse av at jeg kunne få noe ut av det. Så kom det internasjonale kamper, deltakelse på camp også videre, så kom man gjennom til slutt!

Hard konkurranse

I Canada, hvor hockey er tilnærmet religion, er det mange om beinet. Nåløyet er trangt, men Joe var en av de som kom seg igjennom og kunne leve av å drive med det morsomste han visste. Noen av lagkameratene har oppnådd stjernestatus på øverste nivå, i NHL. Joe nevner Edmonton
Oilers-forwarden Leon Draisaitl som den beste han har spilt med noen sinne. For han sjøl ble det ECHL som ble første stopp i proAkarrieren før Europa avdekket seg som en mulighet. Det ble en reise ut i det ukjente.

-Jeg følte det var på tide å prøve noe nytt og vet om flere som har prøvd seg i Europa. Det er klart det blir noe helt nytt og annerledes, men jeg forhørte meg med folk som kjente til klubben og ligaen, spillere, trenere og agenter så jeg følte jeg hadde et godt bilde av hva jeg gikk til. Jeg ønsket å spille for en klubb hvor jeg kunne utvikle meg, hvor det fantes en vinnermentalitet og et krav om å prestere. Det er viktig for å ta steg og det fant jeg her i Storhamar. Det er en fantastisk gruppe å være en del av, alle pusher hverandre og vi er på jobb hver dag. Vi har forventninger på oss fra omgivelsene og til hverandre i gruppa, det var det jeg ville ha!

Lærerikt og inspirerende med CHL

Joe snakker seg varm om kampene i CHL og nytten de har for både lag og enkeltspillere. At det er noe av det kuleste han har vært med på i karrieren er tydelig!

-Å spille mot de beste i Europa er veldig inspirerende. Der har vi fått teste oss skikkelig og lært utrolig mye, det har vært «awesome», forteller han engasjert. Vi får pushet grensene våre og lærer veldig mye av det. Se på lagene og spillerne vi har møtt! Jeg synes vi har gjort det veldig bra og fått til utrolig mye. Vi spør om han tenker på en eventuell oppside ved å få vist seg fram for større klubber og ligaer, men han bedyrer at det ligger langt bak i hodet. Når jeg er her tenker jeg kun på Storhamar og bruker all energi på det. Selvfølgelig er det alle hockeyspilleres ambisjon om å spille på høyest mulig nivå, og alle er bevisst på det, men det er ikke noe jeg bruker krefter på.

 

Forloveden kom etter

Samtalen dreier seg over på hverdagen, alt det med å bo på et helt nytt sted og alt det medfører. Både han og familien har allerede mye pent å si om Hamar og Norge.

-Det er jo for det første veldig kult å få prøve en ny kultur og et nytt land, vi får reist mye rundt og sett mange steder, det er veldig ålreit med dette. Hamar er en fin by som minner meg litt om hjemme, for å være ærlig. Der vokste jeg opp i Canada var også en passe stor by ved sida av en innsjø, så det er mye av det samme! Hamar er dessuten en hockeyby, det er veldig bra! Vi får fantastisk støtte og fansen her er veldig engasjert og høylydt, det er gøy! Jeg trives godt og foreldrene mine elsket det da de var over og besøkte meg, beskriver han. Nå har i tillegg forloveden min kommet etter, noe som selvsagt er veldig godt! Hun er en fantastisk støtte for meg, og det er godt hå ha litt familieliv og noe å fokusere på utenfor isen. Å spille hockey profesjonelt krever en del oAer, det blir mye reising og flytting, men hun er veldig forståelsesfull og støtter meg fullt ut. Det er viktig!