Bli bedre kjent med: Lausanne

Den fjerde og siste sveitsiske motstanderen i CHL-seriespillet for Storhamars del er Lausanne HC. Laget fra den fjerde største byen i landet har det med å blande seg inn i toppsjiktet og er med i CHL for tredje gang. Der ligger de før kampen mot SIL på andreplass og kan sikre avansement med poeng her. (Forsidefoto: Logan Romens/Champions Hockey League)

Veien til CHL

Lausanne kvalifiserte seg til denne sesongens CHL-turnering ved å bli nummer tre i Nationalliga forrige sesong og i tillegg spilte de finale mot Zürich i sluttspillet. Dette er som nevnt deres tredje deltakelse i turneringen. I 2019-20 gikk de til kvartfinale, mens det sa stopp i gruppespillet i 2022-23.

Spillere å se opp for

Antti Suomela (30)

Målfarlig finsk landslagsspiller som har fått prøve seg i NHL. Herjet voldsomt i Oskarshamn for for to sesonger siden og scoret 37 mål i SHL. Tre mål og en assist på fire kamper i CHL så langt.

Damien Riat (27)

Høyrefattet forward med et knallhardt skudd. Spesielt farlig i overtall. Uforutsigbar og spennende spiller.

Michael Raffi (35)

Erfaren østerriker med mange sesonger i NHL med Philadelphia, Washington og Dallas. bak seg. En sterk leder, hardtarbeidende.

Andre å notere seg: Ahti Oksanen, playmaker og lekekamerat med Suomela, Tim Bozon målfarlig sønn av den franske hockeylegenden Phillipe Bozon,

Foto: Coralie Delval/Champions Hockey League

Historie

Med historie helt tilbake til 1922 er Lausanne HC en av de eldste klubbene i Sveits. Dagens navn har de spilt under siden 1949. Gjennom flere tiår gikk de litt opp og ned mellom de to øverste divisjonene i sveitsisk hockey uten å helt klare å etablere seg i eliten. Nå er de inne i en av sine beste perioder og har spilt i NL i 10 år med ganske gode resultater.

I 2019-20 debuterte de i CHL og tok seg helt til kvartfinale der de ble slått ut av Luleå over to kamper.

Hjemmebanen, Vaudoise Arena, er en toppmoderne hall som ble åpnet i 2019 og har plass til 9600 tilskuere. I likhet med CC Amfi har hallen vært vertskap for ungdoms-OL!

Foto: Didier Charles /Champions Hockey League