Ble hardt straffet!

Storhamar fikk en tøff start på CHL-sesongen. De første 30 minuttene var de med og lekte, men så skrudde ZSC til og presset fram personlige feil som ble skjebnesvangre. At Markus Stensrud dro fram en rekke store redninger ble ikke nok på denne kvelden.

Ganske jevnt i første

Storhamar fikk litt bakoversveis de første minuttene. Zürich hadde et tempo inne som ikke de blågule var helt klare for ennå. En kalddusj fikk de også da gjestene lirket inn et litt enkelt mål etter bare to og et halvt minutt.

Psyken og moralen virker imidlertid å være sterk også i årets utgave av Storhamar og de lot seg ikke vippe av pinnen. Snart var de mer med i spillet og spilte seg fram til det som kunne blitt noe, men det manglet litt i siste biten. Ikke uventet hadde ZSC mest og presset på, ikke minst i to powerplay. SIL-defensiven og Markus Stensrud sto imidlertid bra i mot. Sistnevnte sto for et par-tre riktig fine redninger, mens motparten i det sveitsiske målet ikke ble satt på for store prøver.

Tryntørker i en god periode

Storhamar kom offensivt ut og skapte en sjanse tidlig i perioden. De viste at de ville være med på leken og stilte flere spørsmål til de navngjetne og franc-sterke motstanderne. Publikum var på oppadgående og etter åtte minutter kunne de slippe helt løs. Da sto fru Fortuna på Storhamars side. Avslutningen fra Jacob Berglund gikk via en sveitser og dalte ned i mål via stolpen! ZSC utfordret avgjørelsen da det kunne se ut som offside i forkant, men etter å ha sett på video fant ikke linjedommerne bevis og lot målet stå.

Det ga en opptur og mye av spillet foregikk i sveitsernes sone. Det endte med overtall til Storhamar og en mulighet til å gå i ledelse. Der misset de blågule og da var ikke gjestene snauere enn at de tok tilbake ledelsen. Synd, i en periode hvor Storhamar hadde overtaket i kampen. De ga likevel ikke opp og var nære utlikning da Berglund prikket krysset. I andre enden ble det mer å gjøre for Stensrud, men igjen dro han fram imponerende redninger!

Sveitserne skrudde til

Det var tydelig at de hvitkledde gjestene ikke var helt fornøyd med det de hadde levert i de to første, for i tredje skrudde de til stikka og la tungt press på Storhamar. Det ble mye tid i egen sone og til slutt noen feil som kostet dyrt. En grov miss ga ZSC en veldig god sjanse til å dra fra til 3-1. Stensrud reddet igjen, men en umarkert Baltisberger omsatte trygt.

Storhamar prøvde, men det ville seg ikke helt og de kom sjelden inn med noe særlig kontroll på pucken. De prøvde et siste ærlig forsøk og tok ut keeper, men da ble det rot igjen og enkelt 1-4 til gjestene.

Kampfakta

Storhamar – ZSC Lions 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
CC Amfi, 3240 tilsk.

1. periode:
0-1 (2.30) Nicolas Bächler (Joel Henry, Chris Baltisberger)

2. periode:
1-1 (27.54) Jacob Berglund (Mathias Papuga, Victor Svensson), 1-2 (32.20) Denis Malgin (Rudolfs Balcers) SH

3. periode:
1-3 (46.28) Baltisberger (Henry, Bächler), 1-4 (58.15) Sven Andrighetto (Christian Marti, Malgin) – åpent mål

Skudd: 18-34 (6-9, 8-8, 4-13)
Dommere: Christian Persson og Marcus Wannerstedt
Utv.: SIL 3 x 2 min. ZSC 2 x 2 min.