En enorm skalp!

Før kampen lå Lausanne på 2. plass i CHL, Storhamar på 20. Få hadde trua, færre da hjemmelaget gikk opp i 2-0 i første periode. Så er det dette med “vi gir oss aldri”. Det gjelder i Europa også! Etter en særdeles motiverende tale fra Petter Thoresen i en powerbreak snudde det. 1-2 kom på direkten. Poenget ble reddet med tre minutter igjen og så knallet Andreas Dahl inn vinnermålet i overtida! I mellom alt dette sto Henrik Fayen-Vestavik på hue og stoppet noen utrolige sjanser. Drømmen om avansement lever! (Foto: Anthony Fedrigo/Champions Hockey League)

Hardt straffet

Storhamar leverte en god førsteperiode. De fikk lagt press på hjemmelaget og hadde pucken mest i lange perioder. Dessverre stemte det ikke helt foran mål og uttellingen uteble. 13 skudd ga ingen uttelling, noe som må sies å ha vært både litt udyktig og ufortjent. Hjemmelaget derimot var effektive når de fikk sjansen. I løpet av fem minutter satte de pucken to ganger. Det skal sies at de hadde vært farlig frampå ved et par anledninger også tidligere før det smalt. Glauser lurte seg forbi alle og ble perfakt satt opp før han smekket inn 1-0. 2-0 kom på en puck som gikk via et bein og satte Fayen-Vestavik helt ut av spill. Storhamars beste sjanser kom rett før pausa, men det ville seg som nevnt ikke helt.

Redusering

Starten på midtperioden ble tung for Storhamar. De fikk ikke til å bite seg fast offensivt som i første og ble presset hardt tilbake. De holdt imidlertid bra i defensiven og fikk hjelp av en god målvakt i Henrik Fayen-Vestavik. Etter at Petter Thoresen hadde vært klar i talen i et powerbreak løftet det seg brukbart og jammen kom også reduseringen! Cole Schneider viste klasse da han jobbet til seg pucken på mesterlig vis og fikk satt opp Kenneth Pappalardo som bare kunne skyfle inn reduseringen! Derfra og ut var de gule og blå mer på hugget og slo unna et undertall på toppen av det hele. Det manglet bare en utlikning, men det ble bare nesten.

Til himmels!

Storhamar fortsatte å levere i tredje periode. Solid, sterkt, fokusert. De kom liksom ikke helt til det aller største foran mål, men var med til de grader. Hjemmelaget slet med å ta styringen i kampen selv, de var dog bedre til å få på trøkk offensivt. Og skape sjanser. Det smalt i stolpen, Fayen i buret måtte ta fram sitt beste, men det viste seg å være nok. Med litt under tre minutter igjen fikk de gule og blå bitt seg fast i offensiv sone. Joe Gatenby holdt inne før han sendte en knallhard og presis pasning på bakerste stolpe. Der sto Håvard Salsten og styrte inn 2-2! Storhamar hadde kommet i kapp! Det holdt ut til sudden death og ett poeng kunne legges i kampbagen.

Overtida startet med press fra hjemmelaget. Kong Henrik av Storhamar-buret måtte på jobb igjen og dro fram en kjemperedning. Det så ut til at straffer var Hamar-guttas beste håp. Så kom gullbilletten: den tidligere NHL-spilleren Raffl dro på seg utvisning i offensiv sone. Petter Thoresen tok timeout og la en plan. Den skulle bære frukter man ikke hadde turt å håpe på før forestillingen startet. Andreas Dahl fikk pucken ute på sida. Andreas Dahl skjøt. Andreas Dahl skjøt pucken i mål! Storhamar tok en kjempeskalp. Og de tok HELT av! 0-2 hadde blitt til 3-2 borte mot et av Europas beste lag! Drømmen om avansement lever videre og klubbhistorien har fått et nytt kapittel med stor overskrift!

Kampfakta:
Lausanne – Storhamar 2-3 SD (2-0, 0-1, 0-1, 0-1)
Vaudoise Arena, 2750 tilsk.

1. periode:
1-0 (7.47) Andrea Glauser (Michael Raffl, Antti Suomela), 2-0 (12.40) Lukas Frick (Uass.)