Ikke noe mirakel i Karlstad

Kun tre poeng var godt nok for å ha en teoretisk sjanse for avansement i årets Champions Hockey League, men oppgaven ble for tøff i Karlstad – selvom over 1000 hedmarkinger tok turen. TUSEN TAKK!

Storhamar gikk knallhardt ut fra start, og satte trøkk i offensiv sone mot Färjestad BK, respekten var lagt igjen i garderoben og man kjempet på, uten at man kom til de helt åpenbare 100%-sjansen. Rønnild med et skudd fra slottet var kanskje nærmest. Etterhvert som perioden skred frem ble det jevnere i banespillet, og begge lag fikk tid i offensiv sone. 1-0-målet til Färjestad var litt av det tilfeldige slaget, et skudd fra backen Groleau gikk både høyt over og utenfor, men en stuss i vantet sendte pucken inn i målburet, hvor det for skribenten er litt usikkert om den norske unggutten Elias Vatne var borti pucken eller om den gikk inn via ryggen til Markus Stensrud i SIL-buret, uansett var det surt med et par minutter igjen av perioden. Dermed 1-0 til hjemmelaget etter 20 minutter.

2. periode ble en tyngre affære for de gule og blå Storhamargutta foran et enormt bortefølge. Hjemmelaget puttet to scoringer, først ved et knallhardt slagskudd fra backen Axel Bergqvist, før Marcus Westfält økte til 3-0 på en overgang. Hjemmelaget var best i det meste, men Storhamar kom seg mot slutten av perioden og fikk vasket frem et par fete sjanser foran Lagacè i FBK-buret, men den kanadiske målmannen holdt unna og man lå under 3-0 etter 40 minutter i Karlstad.

Vi ga det et skikkelig forsøk i 3. periode – og fikk belønning i en redusering i powerplay – signert Andreas Martinsen på et herlig håndleddskudd! Alt i alt reiser vi hjem med 0 poeng, men kan være bekjente av innsatsen og tælet – og ikke minst det enorme bortefølget av hedmarkinger – tusen takk alle og enhver av dere!

Nå er Stavanger Oilers neste oppgave – hjemme i CC Amfi på lørdag.
Kjøp billetter her!

Kampfakta:
Färjestad BK – Storhamar Hockey (1-0, 2-0, 0-1)
Löfbergs Arena, x tilsk.

1. periode:
1-0 (17:37) Jérémy Groleau (Joel Nyström)

2. periode:
2-0 (28:31) Axel Bergkvist (Michael Lindqvist, Per Åslund), 3-0 (33:52) Marcus Westfält (Lucas Forsell, Lindqvist)