Jublet seg et steg nærmere toppen!

Det ble en riktig så hyggelig lørdagskveld i CC Amfi da Storhamar viste at de på ingen måte har tenkt å gi fra seg tronen uten kamp! En totalt sett solid forestilling endte i en fin 4-2-gevinst mot serielederen! Fysikk, mål i viktige øyeblikk og en god målvakt var hovedingredienser i seieren. Powerplayet var også upåklagelig med 100 % uttelling: Ett overtall – ett mål.

Reiste seg fra kalddusjen

Det ble en underholdende førsteperiode med fart og trøkk. Storhamar tok taktpinnen direkte og presset gjestene hardt i åpningsminuttene. Det var derfor litt av en kalddusj da Langan sendte Oilers i ledelsen på deres første avslutning etter tre minutter. Målet fyrte hjemmelaget ytterligere opp og selv ikke med en mann mer på isen tilbragte de særlig mye tid i egen sone.

Så var det dette med å få uttelling for overtak og skudd da. Det har vært litt utfordringer der så langt i sesongen, men her løsnet det på litt! Drøyt halvveis i perioden løsnet Stefan Espeland skudd fra ute på sida og det føk inn på den lengste stolpen! Et par minutter senere pådro bortelaget seg en utvisning og den ble utnyttet på beste vis! Austin Cangelosi ga seg ikke og gravde fram en løs puck i mølja foran mål. Et lite blunk senere ble den ekspedert i garnet og bejublet med litt ekstra kraft etter en tung tid foran mål. Storhamar røk på en utvisning til før perioden var omme og kom mer under press den gangen. Det holdt imidlertid godt til pause!

Økte i tam periode

Der de første tjue minuttene var full av fart og trøkk var midtperioden av det heller trå slaget. Stavanger fortsatte der de slapp i første og hadde pucken mer, dog uten å skape det helt store. Storhamar hadde så og si ingenting å by på offensivt og hadde ikke skudd på mål de første snaue 12 minuttene av perioden. Når de først fikk det så skjedde det ting.

De blågule kom på en fin overgang og vips så var Håvard Salsten i god posisjon. Han lirket avslutningen mellom bena til Henrik Holm og sørget for 3-1 mot spillets gang! Etter det hadde hjemmelaget mer å komme med og hadde et par ålreite muligheter. Gjestene fikk prøve seg i overtall igjen, men Storhamar holdt unna og var nær ved å sette sitt fjerde rett før pause!

Sikret seieren!

Storhamar er viden kjent for å være vonde å bryte ned når de har ledelsen. Så også denne kvelden. Stavanger prøvde, men fant ingen hull i muren når de trengte det som mest. I stedet for redusering ble det enda mer jubel for hjemmelaget etter snaue åtte minutter av perioden. Andreas Martinsen fikk det målet innsatsen hans så inderlig fortjente. En avslutning fra sida snek seg under Holm og såvidt over streken!

Storhamar endte etterhvert med to mann mindre på isen i et halvminutt, men sto av med både en og to mann mindre. Samuel Solem var veldig nære å gjøre nummer fem i undertall. I stedet fikk Oilers halmstrået med fire minutter igjen da Wännström scoret. Hjemmelaget lot seg ikke stresse og hadde dessuten en svært god målvakt i Markus Stensrud. Dermed knappet de inn på serieledelsen og er nå to poeng bak Oilers med to kamper mindre spilt!

Kampfakta

Storhamar – Stavanger Oilers 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)
CC Amfi, 2751 tilsk.

1. periode:
0-1 (2.59) Tristan Langan (Cliff Watson, Mathias Trettenes), 1-1 (10.47) Stefan Espeland (Joe Gatenby, Andreas Martinsen); 2-1 (12.47) Austin Cangelosi (Uass.) PP

2. periode:
3-1 (31.48) Håvard Salsten (Adrian Saxrud Danielsen, Andreas Hjelm)

3. periode:
4-1 (47.40) Martinsen (Martin Rønnild, Cangelosi), 4-2 (56.03) Sebastian Wännström (Dan Kissel, Trettenes)

Skudd: 25-23 (15-5, 4-7, 6-11)
Dommere: Mads Frandsen og Marcus Wannerstedt
Utv.: SIL 6 x 2 min. SO 2 x 2 min.