Målskrekken forsvant!

Med Jacob Berglund som hovedutdriver av demoner blåste Storhamar bort målskrekken med sju fulltreffere hjemme mot Narvik! Det ble mål i overtall og første fulltreffere i serien for Schneider og Cangelosi på en hyggelig ettermiddag i CC Amfi!

Berglund fikk hull på byllen

Det begynte mye likt de foregående kampene. Storhamar som presset og truet, men manglet det siste lille. Da det klikket var keeper eller kølla til en forsvarer i vegen. Det ble forresten skutt mer og drillet mindre enn i de foregående kampene. Narvik var farlig frampå ved noen overganger. Spesielt farlig ble det da SIL misset på blå i overtall men avslutningen gikk til side for mål.

Det føltes som om hjemmelaget nærmet seg noe. De blåste et par gode sjanser og ved flere anledninger spratt pucken uheldig for dem. Nok en førsteperiode så ut til å gå uten scoringer da det endelig løsnet. Stefan Espeland sendte i veg en puck fra blå og foran keeper sto Jacob Berglund og styrte den forbi keeper. Da gjensto 70 sekunder av første periode og han var ikke langt unna å komme seg til en ny sjanse før signalet gikk!

Mer nettsus!

Det var tydelig at det tidlige målet var viktig for laget. I midtperioden var de frampå titt og ofte med mer selvtillit enn tidligere. Det var veldig nære tidlig på da pucken gled forbi keeper, men ble stoppet på streken! De gule og blå gikk direkte og målrettet til verks og slapp gjestene til lite.

Litt over halvveis i perioden kom også belønningen. Sverre Rønningen hadde gått ned i slottet, hvor han fikk rykket seg fri fra oppasseren og geleidet pasningen fra Espeland under keeper! Like etter fikk Storhamar overtall og da løsnet det jammen på den fronten også! Andreas Dahl, som tok stadig større plass i den spilleformen forrige sesong, viste gamle kunster og satte inn nummer tre! Etter dette ble det kanskje litt for fint igjen og et par sjanser ble tullet bort på den måten. Narvik fikk også et par sjanser, men hadde ikke det som skulle til for å overliste Stensrud!

Showtime!

Narvik gikk offensivt ut i tredje, men kreftene tok snart slutt og Storhamar fikk etterhvert både tid og rom til å slippe seg ordentlig løs! Tross at de bare hadde åtte skudd på mål de siste 20 minuttene scoret de fire ganger og gjorde opp for målskrekken i de to første kampene! Faktisk kunne det vært enda fler om ikke keeper Ingvaldsen hadde dratt fram noen enorme redninger! I bresjen gikk Jacob Berglund som blåste bort frustrasjonen med et hattrick!

Han var på plass foran mål litt over halvveis i perioden og dro en helomvending keeper ikke hang med på i det heletatt. To minutter senere presenterte Cole Schneider seg med et presist skudd etter en fin overgang. På 54.24 banket Berglund inn det tredje og før speaker fikk annonsert det stakk Austin Cangelosi fram på en fin pasning og satte sitt første i EHL for SIL!

Kampfakta

Storhamar – Narvik 7-0 (1-0, 2-0, 4-0)
CC Amfi, 3034 tilsk.

1. periode:
1-0 (18.50) Jacob Berglund (Stefan Espeland, Joe Gatenby)

2. periode:
2-0 (30.28) Sverre Rønningen (Espeland, Berglund), 3-0 (32.53) Andreas Dahl (Espeland, Austin Cangelosi) PP

3. periode:
4-0 (50.41) Berglund (Andreas Hjelm, Andreas Martinsen), 5-0 (52.58) Cole Schneider (Håvard Salsten, Samuel Solem), 6-0 (54.24) Berglund (Martinsen, Mats Bakke Olsen), 7-0 (54.38) Cangelosi (Martin Rønnild (Rønningen)

Skudd: 0-0 (11-8, 14-4, 8-5)
Dommere: Per Gustav Solem og Petter Bjerkan Bakken
Utv.: SIL: Ingen, Nar. 3 x 2 min.