Rønna reddet kvelden!

Det satt langt inne, men Storhamar holdt seg ubeseiret på denne datoen for enda ei stund! Martin Rønnild dukket opp i overtida og sørget for jubel blant et litt frustrert hjemmepublikum! Etter å ha dominert totalt i første periode, men likevel lå ett mål under, fikk Storhamar kjempe hardt resten. Det var en lettelse da vinnermålet satt!

Dårlig betalt

Storhamar presset Vålerenga nærmest konstant i de første 20 minuttene. Gjestene fikk ikke fred på pucken, ble taklet og presset ved enhver anledning. Likevel gikk gjestene til pause med ledelse 1-0!

Det manglet ikke på målsjanser for Storhamar der de presset fram feil og åpninger hos motstanderen. Uttellingen sto dessverre ikke i stil. En gang hadde de også pucken over streken, men den ble ikke godkjent. Det var fryktelig nære ved flere anledninger ellers også. Ingen kunne huske om VIF hadde hatt sjanser før de fikk sitt mål sju sekunder før pause. Storhamar misset i midtsonen og den sjansen tok de vare på.

Gjengjeldte “tjenesten”

Midtperioden ble en fryktelig trå affære. Vålerenga fikk litt oppsving av det sene målet og hadde flest av de få sjansene som var i perioden. Storhamar på sin side overkompliserte og overtenkte. Det ble det lite trøkk av. Ikke heller to powerplay bød på all verden, selv om Schneider var nære på et direkteskudd.

Det var mye frustrasjon å spore, men så kom det etterlengtede målet! Da dommerens arm var oppe for kampens fjerde VIF-utvisning bet hjemmelaget seg fast. Klokka tikket raskt mot pause, men så kom det endelig! Adrian Saxrud Danielsen var framme på en retur fra Schneider og tredde pucken oppi borterste hjørne. Hans tredje på de tre siste seriekampene og 1-1 32 sekunder før pause!

Rønnild avgjorde!

Storhamar sto av nesten fire minutter i undertall og ga seg sjøl en sjanse midtveis i den tredje. Faktisk hadde de de farligste mulighetene sjøl. Ellers ble det fryktelig forknytt fra begge lag. Hjemmelaget trøkket til på slutten og hadde en kjempesjanse med sekunder igjen å spille, men Rønnild fikk ikke pucken forbi en liggende Breivold. Overtid måtte til for å kåre en vinner.

Der tok det litt over minuttet før det satt! Martin Rønnild ble satt opp av Andreas Martinsen i slottet knallet inn 2-1 til stormende jubel fra 4500 frammøtte! Storhamar taper ikke på den 12. oktober!