Unggutta leverte varene!

Et meget ungt Storhamar sikret seg en fin skalp denne ettermiddagen. 0-2 ble til 3-2 over Mora etter straffer! To mål i overtall og en herlig avgjørelse fra Mats Bakke Olsen sørget for lyseblå jubel!

Utvisninger preget

Som siste ble ikke de første 20 minuttene all verden å skrive hjem om. Storhamar ble hengende litt etter og pådro seg tre utvisninger i løpet av de første 12 minuttene. Det preget naturlig nok kampbildet. Mora hadde mest puck, men skapte ikke sånn overvettes mye.

Ikke helt overraskende kom periodens eneste mål i overtall, en retningsforandring på Björkman foran mål sendte gjestene i ledelsen. De hadde også en stor sjanse til, men misset for nærmest åpent mål. Storhamar fikk ved noen anledninger brutt inn på mål, men fikk ikke på de helt farlige avslutningene.’

Mål i overtall!

Også andreperioden ble preget av utvisninger, men denne gang mot Mora. Storhamar fikk dermed mer offensivt, tross at det var nesten bare vikarer på jobb, i hvertfall på løpersida. De skulle finne veien til mål også, men mer om det litt senere. I fem mot fem var rutinerte Mora-karer fremdeles overlegne unge Storhamar, men de ble holdt på en viss avstand av et solid backkorps. Rett nok kom 2-0 tidlig i perioden, men da på en kontring. Henrik Fayen-Vestavik dro fram en meget sterk redning, men hadde ingen sjans da gjestene var først på returen.

Som sagt ble det en del overtall på de lyseblå og der åpnet det seg flere muligheter. Linus Morken var veldig nære å sette sitt første seniormål da han knallet en puck i tverrliggeren. Mats Bakke Olsen hadde fått mersmak på mål mot Mora og klinket inn reduseringen med en mann mer på isen. Det var det første overtallsmålet for SIL denne høsten! Viktor Svensson var nære å utlikne like etter, men pucken dro utafor.

Snudde til seier!

Det unge Storhamar-laget hadde samme oppskrift som den noe mer rutinerte utgaven fra torsdag. Eneste forskjell var at de faktisk klarte å utnytte det også! De lyseblå radet opp gode sjanser og det var ikke ufortjent at Samuel Solem kunne utlikne i overtall halvveis i perioden! Begge lag hadde sine sjanser til å avgjøre, men Storhamar føltes å være nærmest. Overtid måtte til for å finne en vinner.

Det var sjansebonansa i sudden og begge lag kunne fint ha avgjort, men to gode målvakter hindret det. Straffer måtte til og der dro Markus Stensrud fram gamle kunster. Først stoppet han kompisen Martin Johnsen, så tre av de fire andre. Med ett straffeslag igjen kunne Mats Bakke Olsen avgjøre. Han viste at det ikke var tilfeldig med fulltreffen mot Sparta og vispet inn seiersmålet!

Kampfakta:

Storhamar – Mora IK 3-2 str. (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0)
CC Amfi, ? tilsk.

1. periode:
0-1 (8.57) Filip Björkman (Eero Tervainen) PP

2. periode:
0-2 (26.15) Gustaf Salmi Lilja (Kalle Kraft), 1-2 (30.25) Mats Bakke Olsen (Victor Svensson, Stefan Espeland) PP