Utklasset naboen!

Målproduksjonen løsnet til gagns i sesongens første mjøsderby! Hele åtte ganger måtte gjestenes keeper plukke pucken ut av eget garn da Storhamar for alvor fikk fart på uttellinga! Andrerekka ledet an: Håvard Salsten 2+2, Samuel Solem 0+4 og Cole Schneider 2+1 bidro sterkt. David Aas-Larsen markerte debuten med en “pinne”.

Håvard-show!

Storhamars offensive ledestjerne så langt i høst har vært Håvard Salsten. Han hadde allerede Battery-potta godt tredd nedpå da pucken ble droppet for sesongens første mjøsderby. Den ble ikke sittende løsere av to nye mål i førte periode! Det var en periode som tidvis var litt rufsete, spesielt bakover fra hjemmelaget. Lillehammer hadde ikke mye spill, men kom til et par enorme sjanser. I sitt første angrep smekket de pucken i tverrliggeren, litt senere smalt det i stolpen bak hjemmedebutant Henrik Fayen-Vestavik. Han måtte også på jobb da gjestene kom alene. Ellers var det mest Storhamar det var snakk om.

Det tok igjen litt tid før man fant formelen. Gode sjanser ble spolert ved å ta dårligste valg ved flere anledninger. Da syntes Håvard Salsten det fikk være nok og klinket til. Han fikk god plass ute på kanten på en overgang og smekket pucken over snapphansken til Mörck i LIK-buret! Han var ikke ferdig der og gikk altså til pause med to mål. Med tre sekunder igjen var han framme og pirket inn en løs puck fra 10-12 centimeter!

Dro fra i midtperioden!

Det ble en ganske åpen midtperiode hvor begge lag kom til en god del avslutninger. Her var Storhamar langt mer effektive og avgjorde kampen i løpet av de første drøye ti minuttene. Da var de skikkelig gode og presset gjestene langt inn i egen sone. Deretter forsvant konsentrasjonen litt og de slapp gjestene til flere store sjanser.

Håvard Salsten var sugen på hattrick og var nære å få det tidlig i perioden. Rekka hans var i det heletatt på hugget og det var også de som lå bak det tredje målet. Stefan Espeland fant Cole Schneider med en fin pasning og da sa det bare bang! David Aas-Larsen var uheldig og pådro seg en skade allerede i første treningskamp. I dag var han endelig tilbake og markerte debuten med nettkjenning! En lekker avslutning som snek seg inn på bakre stolpe! Etter det ble som nevnt Storhamar litt for avslappet. Engesveen fikk en gratissjanse og reduserte til 4-1. Like etter var gjetene alene igjen, men da ryddet Fayen-Vestavik opp.

Krana på fullt!

I tredje periode rant det på og publikum viste at de virkelig satte pris på at det løsnet for hjemmelaget. Fire ganger til kunne de juble over Storhamar-mål og en sjelden storseier i derbyet! Martin Rønnild var først frampå. Helt siden fjerde finale forrige sesong har han stått på 98 mål for SIL. I dag kom både nummer 99 og 100 i løpet av 34 sekunder! En knallhard “stänkare” og en nydelig styring sørget for det!

Ofte er disse derbykampene jevne i målprotokollen, men ikke så denne gang. Et Storhamar som har høstet litt kritikk for manglende scoringer denne høsten bare dundret på og ga seg ikke før det sto 8-1 på kuben! Schneider ble tomålsscorer da han vispet inn nummer sju i overtall. Adrian Saxrud Danielsen ordnet seg en sjelden “scoring streak” da han avsluttet en kontring kontant tre minutter før slutt. Det var nok klasseforskjell på lagene denne kvelden, men det føltes som en skikkelig opptur med et godt gammeldags målshow igjen. Det så det ut som gutta følte også!

Kampfakta

Storhamar – Lillehammer 8-1 (2-0, 2-1, 4-0)
CC Amfi, 2077 tilsk.

1. periode:
1-0 (12.58) Håvard Salsten (Samuel Solem, Mathias Papuga), 2-0 (19.57) Salsten (Cole Schneider, Solem)

2. periode:
3-0 (26.58) Cole Schneider (Stefan Espeland, Papuga), 4-0 (31.51) David Aas-Larsen (Kenneth Pappalardo, Hjelm), 4-1 (32.15) Joakim Engesveen (Uass.)

3. periode:
5-1 (43.33) Martin Rønnild (Austin Cangelosi, Marcus Bryhnisveen), 6-1 (44.07) Rønnild (Sverre Rønningen (Andreas Martinsen), 7-1 (46.58) Schneider (Solem, Salsten) PP, 8-1 (56.56) Adrian Saxrud Danielsen (Salten, Solem)

Skudd: 38-13 (11-3, 13-10, 13-4)
Dommere: Per Gustav Solem og Espen Olsvik
Utv.: SIL 1 x 2 min. LIK 2 x 2 min.