Viste takter i tredje

Etter to trege perioder viste Storhamar takter i tredje og var uheldige som ble stående med bare ett mål på kontoen og tap 1-2 mot allsvenske Mora. Martin Johnsen hilste gamle kompiser med å banke inn gjestenes første mål.

Hendelsesfattig start

De første 20 minuttene skjedde det ikke vedlig mye å rapportere om. Bare ni skudd på mål til sammen og i bestefall halvsjanser ble produsert. Mora hadde et visst overtak, men Storhamar hadde kontroll på det som skjedde. Et par ganger kom rett nok gjestene til muligheter, men avslutningene sto ikke i stil!

Storhamars beste sjanse til sjanser, for å si det på den måten, kom med to minutter i overtall rundt halvveis. Det ble heller ikke det helt store så da gikk lagene til pause med et klokkeklart 0-0-resultat!

“Juvelen” fikk hull på byllen

Perioden begynte med en bra Storhamar-sjanse. Andreas Martinsen trampet inn, men fikk ikke pucken forbi keeper. Mora tok etterhvert over igjen og presset de lyseblå over på defensiven. Da de fikk prøve seg i overtall smalt det i nettet. Martin Johnsen klinket til mot gamle kompiser og smekket pucken i krysset. En nydelig avslutning fra “Juvelen”!

Det ble mer sjanser, men Storhamer slet med å få til det helt store. Med fire minutter i overtall kunne det blitt noe, men det var ikke helt der enda. Den beste sjansen fikk Sander Hurrød litt etter, men pucken spratt over bladet hans da han skulle avslutte. Mora var farligst og fikk også sjansen på straffeslag, men det reddet Stensrud greit. Det ble likevel 2-0 i sluttsekundene da Lindén fikk stå alene foran mål og lirket inn pucken.

Våknet til i tredje

Etter to perioder med tynn suppe offensivt dundret Storhamar på i tredje. 26 sekunder ut i perioden presset de seg helt inn og Mats Bakke Olsen fikk til slutt pucken over linja. Det ble starten på et par minutter der sjansene haglet. Mora skjøt i stolpen, SIL misset en stor sjanse før gjestene også gjorde det.

Også defensivt var det et snepp opp og de lyseblå sto av et tre mot fem-spill på forbilledlig vis. De endte opp med overtall til slutt og var nær å utlikne. Det var de også ved flere anledninger senere, men det ville seg ikke helt og dermed endte det med tap 1-2. Kampen sett under ett et helt greit resultat, men etter at det løsnet på i tredje kunne det fort blitt noe bedre også.

Kampfakta

Storhamar – Mora IK 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)
CC Amfi, 911 tilsk.

1. periode:
Ingen scoringer

2. periode:
0-1 (25.28) Martin Johnsen (Max Martin, Johan Persson) PP, 0-2 Ture Lindén (Martin)