Yppet seg, men ble litt for små

Storhamar fikk møte et meget solid svensk topplag hjemme i CC Amfi. Der viste de at de hang veldig godt med spillemessig, men måtte gi tapt da Växjö var bedre på detaljene som avgjør sånne kamper. Det er gjerne sånn det ser ut i ligaen her hjemme, bare med motsatt fortegn!

Bisarr baklengs

Storhamar møtte en litt annen type motstander i Växjö. Et typisk svensk lag, trygge, solide, gode med pucken. Likevel fikk de sine sjanser og kunne fint fått med seg et mål eller to fra de første 20 minuttene. Svenskenes målvakt var på pletten og stoppet gode forsøk fra Berglund.

Gjestene skapte ikke sånn kjempemye, men fikk en fullstendig gratis scoring halvveis. Storhamar hadde en mann mer på isen og dropp i offensiv sone med et par sekunder igjen på klokka. Växjö vant droppen og Rosén smekket pucken mot mål. Han hadde sett at Stensrud kikket mot benken og banket med spaken for å si fra at det snart var fem mot fem. Pucken gikk rett inn og dermed var periodens eneste mål scoret.

Bra midtperiode

I spill fem mot fem sto ikke Storhamar noe tilbake for de mer navngjetne motstanderne. Når de fikk sjansen med en mann mer stokka det seg dessverre en god del mer og noen sjanser forsvant der. Halvveis i perioden hadde Jacob Berglund imidlertid bestemt seg for at det skulle bli mål. Han dro på en fin runde i sona og smelte i veg en avslutning keeper Åhman ikke klarte å holde. På bakre var Austin Cangelosi på plass og måket inn 1-1 til enorm jubel! Like etter var det nære fra Salsten. Igjen etter et herlig raid kom han helt inn på et mål, men pucken ville ikke helt over streken.

I andre enden kom selvsagt også bortelaget til noen muligheter, men Stensrud hadde glemt blemma fra første og leverte noen høyst kvalifiserte redninger! Fire sekunder før pause måtte også han gi tapt. Växjö var i overtall da Blichfeldt fikk på et meget solid direkteskudd og rett i kassa!

Det holdt ikke helt

Storhamar sto bra i kampen lenge, men da gjestene gjorde 3-1 halvveis ut i den tredje perioden var det litt kjørt. Stjärnborg fikk godtreff fra høyt i slottet og pucken gikk inn helt ute ved stolpen.

Oppgaven ble ikke noe enklere da Martinsen ble sendt i garderoben etter en tackling mot vantet. Den sjansen tok kveldens store offensive stjerne, danske Blichfeldt vare på og satte nummer fire. Storhamar dummet seg ikke ut og leverte en bra match mot meget sterk motstand, men kom litt til kort i avgjørende situasjoner.

Kampfakta

Storhamar – Växjö Lakers 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
CC Amfi, 3275 tilsk.

1. periode:
0-1 (9.07) Elias Rosén (Martin Lundberg, Hugo Gustafsson) SH

2. periode:
1-1 (29.42) Austin Cangelosi (Jacob Berglund, Adrian Saxrud Danielsen),, 1-2 (39.54) Joachim Blichfeldt (Joel Persson, Felix Robert) PP

3. periode:
1-3 (49.16) Victor Stjärnborg (Rosén, Blichfeldt), 1-4 (55.16) Blichfeldt (Robert, Persson) PP

Skudd: 0-0 (5-11, 9-7, 0-0)
Dommere: Christian Persson og Petter Bjerkan Bakken
Utv.: SIL 0 x 2 min. Mot. 0 x 2 min.